yoga, typography, type-2099080.jpg

Yoga som Friskvård


Företag som satsar på yoga får lugnare, gladare, mer positiva och effektiva medarbetare som presterar bättre.
I Sverige har vi c:a 80 miljoner sjukskrivningsdagar varje år och tiotusentals människor förtidspensioneras. Det kostar stora summor och orsakar ett enormt lidande.

Hur mår personalen på din arbetsplats? Har ni någon väl fungerande friskvård eller rehabilitering?

MediYoga som friskvård och i förebyggande syfte.
Yoga är ett effektivt redskap för att reducera stress. Yogan påverkar kropp och sinne på många sätt och ger både energi och lugn, på samma gång. När man är lugn och avspänd ökar energin i kroppen, fokus och koncentrationsförmågan förbättras vilket leder till en gladare, positivare och effektivare personal som presterar bättre.
Övningarna skapar medvetenhet, påverkar det parasympatiska nervsystemet och gör att blodtryck och puls sjunker samt att andelen stresshormoner i blodet minskar.

Förebygger förslitningsskador
Yoga används som friskvård i stora delar av världen och kan användas som ett komplement till annan vård i rehabilitering av skador eller sjukdom. Genom att göra kroppen mjukare och starkare, förbättra kroppskännedomen, samt lära sig att slappna av förebygger man förslitningsskador.

Evidensbaserad forskning
Den Medicinska Yogan – MediYoga är en mjuk, meditativ och dynamisk yogaform som passar alla åldrar. Den är terapeutiskt utformad och har framgångsrikt använts vid rehabilitering på flera arbetsplatser och används idag på över hundra sjukhus och vårdcentraler i Sverige och Norge.
Evidensbaserad svensk forskning visar att MediYoga kan minska stressrelaterade besvär, depression, ångest, nedstämdhet, sömnproblem, utmattning, smärta, astma, högt blodtryck och andra sjukdomstillstånd.

Många av övningarna som lärs ut i de olika passen är enkla redskap som kan användas i vardagen. Små, enkla övningar för att till exempel ge lindring åt spända axlar och trötta ryggar, för att bättre hantera en stressig situation och för att somna bättre på kvällen.


Exempel på vad jag erbjuder:
I grupp 5 – 13 veckor
·       MediYoga – Bas och Fortsättningspass
·       MediYoga för Binjurar & Hormonbalans
·       MediYoga vid Migrän & Huvudvärk av spänningstyp
 
Enskilt:
MediYoga – Enskild Yogaterapi
Stresshantering med Andnings/HRV träning
Samtal/Coaching

Jag håller till i Ramlösa….men kommer gärna  till din arbetsplats

Jag finns i Ramlösa med enskilt behandlingsrum och grupprum för max 8 personer, men kommer gärna ut till er arbetsplats om det finns plats och möjlighet.
Är du nyfiken och intresserad av att veta mer om mitt arbete och vad jag kan erbjuda så når du mig på e-mail eller telefon. Jag kommer gärna till din arbetsplats för ett personligt möte.


Arbetsplatser där jag har hållit yogaklasser;
Personalen på Hudmottagningen i Helsingborg, våren 2020

Jag är ansluten till EPASSI