Recensioner

Terapi, Coaching och Healing

HÖGKÄNSLIGHET – HSP
Anledningen till att jag sökte upp Marianne var att jag efter många års slagsmål med mig
själv och mina reaktioner förstått att jag är högkänslig.
Samtalet med Marianne rätade ut frågetecken, gav mig nya strategier och en förståelse för
vem och hur jag är snarare än att försöka ”ta bort” den delen av mig själv.
Det har gjort mig lugnare och tryggare som person.
Vid mitt andra besök blev det hypnosterapi..
Det var en lugn och behaglig hypnos, lätt att komma ner på djupet.
Nya minnen och känslor och en hel del tårar, men renande…
Efter hypnosen har jag lättare att behålla min energi och blir inte så lätt dränerad och jag
tacklar motgångar så mycket bättre än tidigare.
Det är svårt att säga vad som ändrats, bara ATT det ändrats!
Tack för bra behandlingar, återkommer gärna i framtiden!
Mvh Ann-Christin

ORO, DEPRESSION, ÅNGEST, DÅLIG SJÄLVKÄNSLA OCH HSP
När jag kom till Marianne första gången, juli 2017, var jag en fruktansvärt trasig människa som levde ett mycket begränsat liv.
Jag led av psykosomatiska besvär, allmän depression, konstant oro och ångest samt en urusel självkänsla som gjorde det svårt för mig att leva ett normalt, socialt och utvecklande liv. Mitt liv präglades av hopplöshet, likgiltighet och rädsla, särskilt då jag tidigare hade sökt hjälp för mina besvär hos ett par andra behandlare, men ingen av behandlingarna gav mig bestående effekt.
Hos Marianne märkte jag dock nästan omedelbart effekt, men det var bara början på en lång, mycket lång resa.
Idag, mars 2019, är det svårt för mig att begripa att detta en gång faktiskt var jag. Idag mår jag inget annat än fantastiskt bra, frisk i kropp och själ, försonad med mitt förflutna, trygg i den jag är, fri från begränsningar och jag besitter en brännande iver att jaga de mål jag har satt upp och nyttja min fulla potential som den nya, starka person jag är idag.
Jag och Marianne har arbetat intensivt med framförallt samtal och hypnos, där vi har lokaliserat problemområden och källorna till mina många problem. Vi arbetade oss igenom förgångna värderingar och föreställningar som inte stämde överens med den jag innerst inne är. Till följd av detta kom jag i kontakt med mina sanna värderingar och behov, det gick upp för mig hur jag faktiskt vill leva mitt liv för att må som bäst, därmed arbetade vi också med målinriktning. Idag lever jag med en distinkt känsla av mening, intention och har en riktning i livet. Tillsammans med detta har jag arbetat flitigt med andningsövningar och HRV samt yoga som Marianne introducerade mig till. Yogan och andningen har varit ovärderliga verktyg för mig och har verkligen transformerat min vardag. Det har hjälpt mig med att lindra kroppsliga symtom, ångest, stress och nervositet, lösa upp spänningar i kroppen, komma ut ur huvudet och ned i kroppen, ned på jorden. Detta, tillsammans med det inre, mentala arbetet har gjort vårt arbete fantastiskt effektivt och roligt, jag kan inte nog betona hur viktigt det är med en helhetssyn när man utför sådant här arbete, och Marianne har en förståelse för detta som få har idag.
Jag är för evigt tacksam för Marianne och det fantastiska stöd hon har visat. Det har varit en minst sagt turbulent tid med både ljusa stunder och mycket mörka sådana, men hos henne fann jag alltid vila, tröst och inspiration som gav mig kraft att ta mig igenom det tuffa. Hon är en fantastiskt godhjärtad och inspirerande människa som visar en icke sinande entusiasm och ett fantastiskt engagemang för det hon gör och tror på, vilket gör upplevelsen så mycket mer genuin och betryggande för mig som klient. Med sin klokhet och insikt bjuder hon alltid på intressanta, nyanserade perspektiv på saker och ting som vidgar ens vyer och väcker en entusiasm och nyfikenhet. Hon har en oklanderlig närvaro och förmåga att möta dig där du är och läsa av dina behov, jag kände mig alltid fullständigt sedd, hörd och förstådd. Det har verkligen gjort vårt arbete till ett rent nöje, och jag har lärt mig så otroligt mycket som jag har med mig livet ut.
Tusen tack för allt Marianne!
Michel 

HITTA SIN PASSION
Kära Marianne! Tusen tack för din fina hjälp. Du är så professionell och genuint god. Du är verkligen rätt man på rätt plats.
I januari när jag senast var på hypnosterapi hos dig, så kom jag i kontakt med att min passion är att skriva. I hypnosen fick jag veta att det hade varit en enorm sorg och frustration, sedan tonåren, att inte veta vad min passion är.
Här hemma har jag inte haft en skrivplats som har den där rätta atmosfären på många år. Och under hypnosen ställde du verkligen de rätta frågorna, så att jag kom fram till det du ser på bilderna. Nu är det gjort! Tusen tack för ditt genuina stöd Marianne. Efter att jag hade rensat upp skrivbordet kände jag mig totalt transformerad. Jag kände mig helt konstig. Men nu är jag så lycklig! Nu kan jag skriva. Varma hälsningar från Caroline

PANIK VID MOTORVÄGSKÖRNING
Idag hämtade jag min gamla svärmor på sjukhuset i Lund där hon strålas för sin cancer. Det har jag gjort några gånger de senaste veckorna.
Jag kan vara delaktig i detta för att jag numera utan problem kan köra på motorvägen. Jag njuter till och med av att glida fram över asfalten.
Jag har även börjat utmana min svindel. Jag och hustrun var på vandringssemester i de österrikiska alperna i somras. Där var några läskiga partier, men jag klarade det.
Och jag går nu längs den branta kusten mellan Rydebäck och Ålabodarna, det kunde jag inte tidigare.
Jag är oerhört tacksam för den process du hjälpte mig med för att komma åt paniken inombords.
Nu är jag offensiv, det är mycket roligare än att vara uppgiven.
Hälsningar Peter

FLYGFOBI
Nu är jag tillbaks i Skåne igen efter helgen i Stockholm. Kan meddela att allt gick MYCKET bättre än jag hade vågat hoppats.
Jag insåg i torsdagseftermiddags att jag borde packa. Förvånad över att jag inte ens blev lite nervös vid tanken på det, då jag alltid blivit det tidigare.
På fredagsmorgonen så var jag också lugn och det kändes märkligt. Jag blev sedan orolig över att BLI orolig, även om det bara var en liten krusning i magen. Jag valde dock att ta två lugnande tabletter, för att inte oron över att bli orolig skulle göra mig orolig…..
Hur som helst, väl ute på Sturup så kändes allt bra. Jag checkade in, och satte mig sedan vid gaten och fokuserade. Jag andades djupt och tänkte på katten, inte för att jag behövde lugna mig, men för att ändå behålla lugnet.
När jag så skulle gå på planet så kom en våg av obehag, men även det kändes mer som en oro över att få panik. Oro över att allt arbete skulle vara förgäves.
När jag satte mig på min plats så kom det några tårar, dock lugna tårar och andningen var normal. Fick servetter av flygvärdinnan och jag slutade gråta.
Satt sedan och blundade och andades och tänkte positiva tankar, så när planet väl började röra sig var jag helt lugn. När planet gjorde sig redo att lyfta var jag helt lugn och likaså när planet väl började starten och lyfte.
Väl uppe i luften så kände jag en sån euforisk känsla och glädje. Jag hade klarat det. Min första start på 4,5 år som jag inte mått dåligt över. Även om jag flög några gånger för ett år sedan som gick relativt bra, så var jag ändå väldigt nervös och spänd. Det var jag inte nu.
Flyget hem igår gick ännu bättre. Inga tårar alls, och samma lugn vid starten.
Nu ser jag fram emot kommande helgs flygningar och förväntar mig att de ska gå lika bra!
Tack för allt!
 
Andra flygningen tur&retur till Stockholm gick till och med ännu bättre. Kan inte beskriva den euforiska känslan jag fått. Jag längtar redan till flygningen i maj till Stockholm och till kommande flygningar. Funderar på att ta en weekend i sommar bara för att få flyga.
Jag känner mig så fri nu, och verkligen längtar till att få ut och se världen, vilket jag fått avstå under så många år.
Tack för all hjälp, du anar inte hur skönt detta är!

AGGRESSIVITET
Jag kom till Marianne genom google där jag sökte på livscoach efter inrådan av min dåvarande partner. Jag gick väldigt lätt igång när jag blev åsidosatt. Orättvist behandlad och framförallt kände mig sveken. Jag gick in i någon sorts trans där jag inte var mottaglig för något.
När jag kom till Marianne hade jag inte en aning om vad som skulle ske. Trodde det var någon sorts samtal. Inget mer. Inte att jag skulle bli hypnotiserad. Det var som någon tog över min kropp. Jag var givetvis mottaglig i någon utsträckning och öppen vilket jag inte alltid är annars. Efter fyra behandlingar märkte jag stor skillnad och det har verkligen varit en häftig upplevelse med tanke på jag är ett kontrollfreak.
Förändringarna jag märkt är att jag inte stressar upp eller går igång i situationer som jag gjorde förr. Jag håller käften och lyssnar. Ibland kommenterar jag inte ens situationen som annars tar massor av energi och som jag gjorde tidigare.
Jag är mer harmonisk och mår mycket bättre än på länge. Kommer definitivt gå till Marianne i fortsättningen om jag behöver hjälp. Hon är fantastisk.
John

RELATIONSPROBLEM
I Maj gick jag igenom en regressions terapi. Min intention var att få bukt på mitt livs långa relationsproblem med män, har aldrig lyckats i kärleken. Känslan vi utgick ifrån var: frustration.
Här kommer min reflektion kring hur mitt liv har förändrats efteråt:
För några veckor sedan fyllde jag 40 år och aldrig någonsin har jag lyckats i kärleken. Mitt längsta förhållande varade i 4 månader och det var för 14 år sedan. Under ca 13 år har jag dedikerat mig intensivt i andlighet under olika former, dels för att själv komma i balans dels för att få bukt på mitt relationsproblem. Inte ett dugg av det jag har provat hade ännu hjälpt mig då det gällde mitt relationsproblem med män, trots en medveten intention om att få hjälp med det.
Konstant har jag hoppat i tunnor, gjort bort mig och begått samma misstag och träffat män där det aldrig funkat. De senaste åren har mina försök till en kärleksrelation börjat med ett slut. Mitt kärlekslösa liv, där jag trots allt aldrig gett upp utan alltid gett den en chans så fort jag har blivit förtjust i någon, ledde mig in i en svår depression.
Jag har tidigare provat på regressions terapi, men denna gången var den första då jag gick in med en specifik intention: Jag vill träffa min man.
Vad det än är som gör att jag inte gör det, vill jag få veta, se på och föra upp till ytan.
Vad jag fick se hade jag aldrig kunnat gissa mig till under ett vanligt terapi samtal. Inte en chans!! Under sessionen upplevde jag sorg, saknad, trötthet men även VÄLDIGT goda känslor! Jag kände mig som en vinnare; jag hade under regressionen fått det jag längtat efter i hela mitt liv! Jag upplevde stillhet, tacksamhet och fick även UPPLEVA exakt hur jag vill att min man ska vara så att det passar mig. Nu behövs det inga mer listor eller affirmationer (fy vad skönt att slippa det!!) det sitter i benmärgen. Jag bara vet.
Efteråt upplevde jag ett otroligt lugn som är bestående. Under hela dagen kände jag mig så tacksam, som om att jag inte behövde någon eller någonting. Jag kände mig förälskad och någon trodde t o m att jag hade feber 🙂 Men det var som om att det blev en sådan genomströmning i kroppen! Förut gick jag jämt runt och hade en massa frågor kring mitt relationsproblem som tog så mycket energi. Idag finns det frågor, men de saknar betydelse och laddning.
Av hela mitt hjärta tackar jag Dig Marianne för ditt genuint sympatiska stöd under hela resans gång, du är fantastisk!! Ännu har jag inte blivit tillsammans med någon, men den livslånga stressen som fanns inom mig och gjorde mig ”blind” är borta. Tack så mycket än en gång.
Caroline

INRE STRESS
Hej Marianne, jag har det mycket bättre nu och om jag känner att jag börjar bli stressad kan jag lätt stressa av mej. Den pemanents stressen är borta, Glad sommar önskar Gunnar
 

FÖLJA SITT HJÄRTA
Jag tror inte jag hade kommit så långt om det inte vore för dig. Jag har hittat de jag älskar och startat mitt eget företag, senast i helgen sminkade jag en reklamfilm.
Och jag vågar säga ifrån som jag ej vågat tidigare. Tusen tack!
Med vänlig hälsning,

ÖPPNA UPP
Hej Marianne
Jag var hos dig i Måndags och känner mig mer öppen än förr, en resa har börjat och jag har kraft att ta emot den..
Tack

RENSA OCH SLÄPPA TAGET OM GAMLA ”SÅR”
Bästa Marianne Backe
TACK för att DU fanns då jag behövde få ”häva ur mig ” /kasta av mkt i min ryggsäck som jag burit på i åratal!!
Det lättade betydligt efter den senaste omgången sessioner hos DIG!
Mycket har hänt och ännu mer klarsynt har jag blivit både kroppsligt och själsligt!!
Gjort tydliga val på olika plan.
Förstått varför jag behöver välja bort en del umgänge.
Avstå från vissa belastningar av min rygg där bl.a. MRT -översiktundersökning tydligt visar på det.
Ordet klarsynt har ju mer än en betydelse som DU vet, efter gråstarr op i båda ögonen det blev helt underbart!!
I år 2016 ska jag börja växa in i min roll där FRIHET är ledstjärnan.
Vid behov kommer jag med förtroende att vända mig till dig för terapier/kurser osv.
Det finns en tid för allt!
STOR KRAM/Jidea

MARDRÖMMAR OCH SÖMNGÅNG
Hej!
Mina besvär med drömmar/sömngång är nästan helt borta. Somnar jag med barnen i deras säng kommer de ibland men påverkar mig inte lika ”kraftigt” längre eller hur jag ska uttrycka mig.
 Med vänlig hälsning
Josefin

ANDNINGSMEDITATION KURS
Om det finns möjlighet att gå kursen igen någon gång i framtiden är jag mycket intresserad! Det var en enormt givande kväll första gången!
Vänlig hälsning,
Marlene

SJÄLVKÄNNEDOM – SJÄLVKÄNSLA
Nu är det ungefär en och en halvmånad sedan som jag var hos dig på mina sista sessioner och jag har medvetet avvaktat med att skicka svar till dig. Jag ville av nyfikenhet vänta lite för att se hur livet och jag själv förändrats efter hypnos och annat.
Den största skillnaden är att jag inte oroar mig för framtid, nutid och vad andra ska tycka om mina val i livet. Innan jag började gå hos dig lyfte jag sällan blicken utan stirrade både fysiskt och mentalt på svårigheter som låg framför mig och mådde dåligt när jag inte visste hur jag skulle hantera dem. Jag har lärt mig att svaren på mina funderingar och rädslor ligger hos mig själv och när jag lyssnar på vad jag själv tycker är inte problemen så svåra eftersom jag lyssnar på min egen åsikt och intuition.
Jag känner mig lugn och tillfreds i mitt liv även med svårigheter och orosmoment som numera ses som ojämnheter på vägen som jag bara behöver ta mig över och förbi för att de inte ska påverka övrigt som faktiskt är bra.
Jag är mycket glad för att jag provade denna alternativa terapi för att dels lära känna mig själv och dessutom tycka att det jag gör duger utmärkt även om jag inte är bäst på alla områden.
 
Ännu en gång, tack för våra träffar hösten 2012. Kan ärligt säja att jag lever väldigt annorlunda nu och mår som en prinsessa 🙂
Med vänliga hälsningar,
Petra

INRE STRESS & ÅNGEST
Jag har under drygt ett års tid varit sjukskriven för utmattningssyndrom. Under denna tiden har jag gått och pratat med en beteendevetare som hjälpt mig mycket på min långa väg tillbaka. MEN min stress och ångest har vi inte fått rätt på. Kände mig helt uppgiven allt eftersom tiden gick och jag inte blev bättre, men då rådde mig en god vän att ta kontakt med Marianne. Efter endast EN behandling med hypnos, försvann min stress och jag kände mig helt lugn inombords. Kunde inte riktigt fatta vad som hänt och de första dagarna gick jag nästan och väntade på att stressen skulle komma tillbaka, men den är helt borta. Nästan overkligt känns det, men ååå så glad jag är för detta. Har fått ytterligare en hypnosbehandling och det har verkligen förändrat mycket för mig. Känner hur jag börjar hitta tillbaka. Jag har fått mycket mer energi och är så mycket gladare och lugnare både inuti och utanpå 🙂 Jag kan verkligen rekommendera Mariannes behandlingar, till alla som mår som jag gjorde. Är väldigt tacksam för att jag hittade ”hit”. Känner mig så mycket bättre efter endast ett par behandlingar
Tack Marianne för din fantastiska hjälp.
Pia Rasmusson

HEALINGSESSION
Tack Marianne för en fin stund hos dej.
Det var en ordentlig storm som kom efter besöket på Ramlösa.
Jag känner mig lätt i kroppen och lättad i mitt hjärta.
Idag har jag satt i gång och rensat i röran i min källare, det var
t.o.m. hur kul som helst.
Har bestämt mig för att öppna mitt hjärta och släppa in och ut mina
känslor, ska bli kul att se vad som händer är övertygad att det kommer att hända positiva
saker i mitt liv.
Många varma kramar till dej från mej

HEALINGSESSION
Din healing har nog redan gett effekt.
Det känns väldigt underligt i nacken precis som det är mer spelrum, kanske mindre svullnad. Värken är nästan helt borta, känns bara lite mörbultad. Har aldrig känt så i hela mitt liv. Saliven i munnen har också kommit tillbaka. Har bara en sak att säga TACK.
Ta väl vara på dig.

SMÄRTA – FIBROMYALGI
Anledningen att jag sökte behandling, var att jag flera års tid haft vandrande smärtor i hela kroppen, inte minst i armen och benen.
Jag började tappa livslusten, viljan att dö dagligen i tankarna. Någon tipsade mig om hypnoterapi, sa rent ut till mig att du har fibromyalgi.
Jag kontaktade Marianne, redan efter första besöket släppte smärtan i benen. Jag fick 7 behandlingar (tror jag?), och efter varje behandling kändes det bättre och bättre. Jag började LEVA igen. Jag är medveten om att jag kanske aldrig blir riktigt bra och utan smärtor, men det är lättare att uthärda när man vet att imorgon är det på ett annat ställe och inte samtidigt överallt i kroppen, som innan. Jag vilar mycket, promenerar, gör mina övningar, känner livslust igen, hanterar problem annorlunda, NJUTER av livet dagligen.Tack Marianne, jag vet vem jag skall vända mig till om jag börjar må sämre igen.
Med vänlig hälsning S
……………………………….
Stort tack för din proffsiga stöttning genom denna resa.
Må och lev väl!

ORO OCH STRESS
Med hypnosterapins hjälp har jag minskat min oro och inre stress, i relation till andra människor känner jag mig starkare och vågar ta mer plats. Hypnosen har gjort att jag kommit djupare ner i mina känslor och genom de bilder som dyker upp i mitt huvud under hypnosen har jag kunnat spränga väggar som stått i vägen för mig i min utveckling och i min relation till andra.
Jag kan verkligen rekommendera Marianne och hennes hypnosterapi om man vill komma vidare i livet. Marianne är mycket duktig och professionell.  
KB
……………………………….
”Tack, Marianne för att jag mår bra igen! Känns tryggt att veta att du finns”.

Jag tackar för de sessioner vi har haft, det har varit både givande och insiktsfullt. Jag har definitivt gjort framsteg under tiden vi träffats! Ska låta en tid gå och se hur jag känner mig och återkommer när/om jag känner att jag behöver din hjälp igen.
Stort tack så länge, ha en fortsatt bra dag!

SJÄLVKÄNSLA OCH NEDSTÄMDHET
Hypnosterapin har varit ett otroligt bra sätt för mig att lära känna mig själv och min kropp bättre. Aldrig någonsin har psykologterapin kunnat komma i närheten av vad hypnosen har gjort för mig. Känslorna, tankarna och bilderna som kom upp under min behandling har hjälpt mig att få pusselbitarna på plats. Idag är jag medveten om mina känslor på ett helt annat sätt och kan på så vis förhålla mig till dem på ett sätt jag tidigare aldrig kunnat. Idag är jag inte längre rädd!
Hypnosterapin hjälpte mig att komma till insikt med flera viktiga saker på endast 5 sessioner, medan jag i 10 års tid fick kämpa med olika psykologer för att orka stå ut. Idag trappar jag äntligen ner på min medicin och känner mig starkare än någonsin! Jag har lärt mig att lyssna till mitt eget hjärta och följa min inre vilja. Grunden till detta tror jag framförallt ligger i relationen man har till sin terapeut. Jag kände oerhört stort förtroende för Marianne, vilket gjorde att jag kunde öppna upp mig som aldrig förr. Tack Marianne!

NYHETSBREV
Ville bara säga att jag verkligen gillar dina nyhetsbrev. Alltid massa intressanta och tänkvärda ord och tankar!
Önskar dig en God och fridfull jul och ett inspirerande nytt år!


MediYoga

Jag har gått på MediYoga för binjurar och hormonbalans under en termin, och märkte redan efter några gånger en enorm skillnad i mitt välbefinnande. Jag sover mycket bättre, har mycket mindre problem med ångest, stress och depression, och har fått en påtagligt lägre vilopuls. Yoga är definitivt något jag aldrig kommer att sluta med!

Vill bara berätta att den andningsövning som du lärde mig den enda gång jag kunde gå på yoga, hjälper mig vid migrän och när jag ibland får lite ångest.
Tack!
……………………………….
Utan MediYogan och din hjälp hade jag inte stått upp idag. Det ger mig så mycket.
……………………………….
Yogan är som en medicin för både knopp och själ!!
När jag började med mediyogan så var jag mitt uppe i en väldigt stressad period i mitt liv, Marianne hjälpte mig att finna ro i min kropp och återställa balansen i min själ, allt detta utan medicin samt bara med hennes ljuva stämma och tekniker genom andning för att fånga mitt fokus!!
Kommer aldrig sluta utöva yogan då det gör att jag mår så bra idag!!
Ett härligt sätt att få tillbaka lugnet i livet!! Ett måste att testas  
……………………………….
Det spelar ingen roll hur dagen har varit, när jag lämnar yogan mår jag alltid bra.
Jag kan varmt rekommendera Marianne.
……………………………….
Har gått hos Marianne på yoga nu sedan hösten 2017. Ser fram emot detta var vecka. En skön stund när man får fokusera på sig själv, mycket fokus på andning i övningarna och det är skönt. Många går omkring och andas helt fel pga av stress.
Marianne har en skön, lugn röst att lyssna på när hon leder gruppen genom passet. Vissa övningar är svårare än andra men man jobbar alltid efter sin egen förmåga utan krav på prestation, detta är väldigt skönt för då kan alla vara med oavsett ålder och krämpor. Man kan också vara med på passen och sitta på stol om man har svårt att sitta på golvet.
Rekommenderar varmt alla som kan och vill prova denna form av yoga.