Om mig

Jag heter Marianne Backe och är född i Helsingborg. Efter gymnasiet, där jag utbildade mig till undersköterska, började jag arbeta inom vården och har sedan dess arbetat med vård och omhändertagande av människor på olika sätt. När jag fick mitt första barn slutade jag i sjukvården och började efter några år att utbilda mig inom friskvård istället.
Jag har alltid varit nyfiken och intresserat mig för det mänskliga psyket och beteendet och försökt förstå mig själv, andra och livet. Mitt intresse för friskvård och självläkning började tidigt.
Under en tid av mitt liv mådde jag riktigt dåligt – med mycket oro, rädslor, ångest och nedstämdhet – men förstod inte varför. Jag gick i terapi inom den etablerade vården men fick inte den hjälp jag behövde så jag sökte vidare inom den alternativa världen.

Allt började falla på plats och äntligen kunde jag märka en förändring! Här handlade det inte bara om att prata om problemen utan det krävdes ett inre arbete för att läkas, vilket stämde mycket bättre överens med hur jag ser på livet. Ett nytt hopp och inspiration började gro, orsakerna till mitt mående började klarna och jag kunde påbörja resan till ett helande. Gamla känslomässiga sår löstes upp och läkte och jag kunde bygga upp mig själv på nytt. Det har inte alltid varit en lätt resa, periodvis var det tufft och jobbigt, men jag gav inte upp för jag visste djupt inom mig att jag kunde må riktigt bra och hade rätt att få känna lycka, harmoni och kärlek. Och det har varit värt det….idag mår jag bra för det mesta och har nu bra metoder och verktyg för att hantera dagar och situationer som känns mindre bra.

HSP

Jag upptäckte också att jag är en HSP – en högkänslig person – och behöver vara medveten om det för att hålla mig i balans och fortsätta må bra. På min väg har jag provat olika terapiformer för helande, transformation och utveckling och utbildat mig efterhand. De tekniker och verktyg jag känner har gett mig mest använder jag nu i mitt arbete med att hjälpa andra att hitta sig själva igen och må bra.

Jag är inte religiös men jag har en andlig tro. Jag har en tro på att vi är andliga varelser som är här på jorden för att uppleva och utvecklas. Jag tror dessutom på en högre kraft och intelligens- Gud eller vad man väljer att kalla den – som vi alla är en del av och som vi kan lära oss att använda för skapande och helande.

Hur jag ser på mitt arbete

Det som jag känner är viktigast för mig i mitt arbete är att hjälpa dig att bli fri från de problem eller begränsningar du bär på – och kanske har burit på länge. Jag vill ge dig nytt hopp och inspiration, hjälpa dig att finna ny kraft och livsglädje……..och kanske hitta en ny väg i livet, den som du är ämnad att gå.

Med hjälp av de olika behandlingsmetoder jag har utbildat mig i, och som jag känner har gett mig väldigt mycket på min egen läkeresa, hittar vi gemensamt en väg som passar dig bäst!

Jag arbetar självklart under sekretess – innehar F-skattsedel och ansvarsförsäkring

Mina utbildningar

I grunden är jag undersköterska och tog min examen 1977.
Jag arbetade som undersköterska fram till jag fick mitt första barn 1985. Jag fick ytterligare två barn och valde att stanna hemma med dem alla tre under ett antal år. 

Sedan 1998 har jag utbildat mig inom det alternativterapeutiska området och påbörjade då min första utbildning i Regressionsterapi och Transpsykisk kinesiologi. Fram till år 2000 provade jag mig också fram på olika kurser och seminarier vilket ledde mig in på rätt spår.

2002 var jag färdig med en 2-årig utbildning till Diplomerad samtals och EFB-terapeut på Institutet för psykoterapi i Helsingborg. Jag arbetade sedan där i 3 år med samtal, andning och regressionsterapi med enskilda och par i Helsingborg och Malmö.

I arbetet med andnings- och regressionsterapin upptäckte jag kraften i att arbeta under djup avslappning och hypnos och ville därför vidareutveckla den kunskapen, så under 2005 utbildade jag mig i hypnoterapi och hypnoanalys hos Jörgen Sundvall vid SSEAH i Gränna.

2006 startade jag eget företag och arbetar sedan dess i egen regi med de terapier jag är utbildad i.

Under 2009 har jag utvecklat min healingförmåga på olika kurser och seminarier.

2010 EFT – Emotional Freedom Techniques Nivå 1 och 2 på Center för Energipsykologi i Peppinge.

2010-2011 Diplomerad Professionell Lifecoach Strandska utvecklingshuset i kungälv.
2014 Diplomerad Instruktör i MediYoga – Medicinsk Yoga  På MediYoga Väst i Malmö – Mediyoga Sweden

Fortbildning yoga:
Mediyoga för Binjurar och hormonbalans
Mediyoga för Migrän och spänningshuvudvärk
2014 Diplomerad Mindfulness practitioner Skandinaviska ledarhögskolan.
2017 – 18 Mediyoga lärare och terapeut Mediyoga Sweden
2023 Fasciaterapeut, Fasciaklinikerna i Sollentuna

Jag är nyfiken på allt som har med psykologi, hälsa, utveckling, välmående och andlighet att göra och har därför också utforskat och läst massvis med böcker inom de ämnena. Jag tagit kurser online och provat mig fram med olika kostalternativ, allt för att stödja min kropp och själ att må så bra som möjligt! Och studierna fortsätter i takt med ny forskning som kommer.