Om MediYoga


MediYoga ett verktyg för självläkning

MediYogan är en form av medicinsk yoga och är utvecklad för att vara terapeutisk och stimulera kroppens egen självläkande förmåga. Den verkar på grundläggande nivå och skapar medvetenhet, läkning och balans mellan kropp, sinne och själ. MediYogan är en mjuk meditativ form av yoga och passar alla, oavsett ålder och hälsotillstånd.
Övningarna utförs alltid utifrån individens förmåga och kapacitet och kan utföras sittande på en stol. Alla MediYoga instruktörer/terapeuter har grundläggande medicinsk utbildning, vilket är unikt.
Vid utvecklingen av MediYogan har man har utgått från kundaliniyogan och från hundratals vetenskapliga studier. MediYogan används idag vid rehabilitering av  t.ex. utbrändhet, astma, ryggproblem, hjärt-kärl problem, högt blodtryck, sömnstörningar, ätstörningar, migrän, Parkinson m.fl. 
Utövande av yoga ger tydliga mätbara effekter på hälsan och välmåendet och forskningen visar tydligt att MediYoga fungerar.

Artiklar från expressenMedicinsk Yoga kan lindra plågsam värk
                                        Friskare rygg med yoga
                                        Mirakelyogan för alla

I mina Yogaklasser arbetar jag med olika pass. Jag blandar grund och fortsättningspass med pass för rygg, immunförsvar, hormonbalans etc.
Jag har enskilda (eller med en vän) kurser med olika inriktning t.ex. Binjurar och hormoner, Migrän och Spänningshuvudvärk eller inriktning på meditation och Mindfulness. I de enskilda klasserna bestämmer du själv vilken typ av pass du vill träna eller så börjar vi med ett samtal omkring dina problem/obalanser och anpassar din träning efter det.

Fokus i MediYogan ligger på Andning och meditation kombinerat med mjuka rörelser.

Medveten andning är ett mycket kraftfullt instrument som berör oss och påverkar hela vår varelse, fysiologiskt, psykologiskt och andligt. Den medvetna andningen skapar lugn och tålamod, är utrensande, motverkar depression, osäkerhet och rädslor m.m.

Meditation
ger dig fokuserad stillhet i sinnet och samlar ihop dina splittrade energier. Den renar sinnet och kroppen slappnar av, du blir mindre reaktiv. Intuition och koncentration ökar och ger en större medvetenhet och balans i livet.

Mindfulness
kan man översätta med Medveten närvaro. Man lär sig att möta det man blir medveten om med öppenhet, uppmärksamhet och acceptans. Man tränar sig i att ha kontakt med NUET. I nuet kan man hitta den stillhet som många gånger behövs för att göra kloka val, som i sin tur leder till ökad livskvalitet.

Här är några av effekterna man får av att träna Mediyoga;
 • Minskad stress – ökad stresstålighet
 • Lägre blodtryck
 • Ökad rörlighet
 • Ökad uthållighet
 • Renar blodet och frigör gifter i kroppen
 • Minskad smärta och ömhet
 • Underlättar blodcirkulationen
 • Avspänning i centrala nervsystemet
 • Höjer humöret
 • Ökad intuition och ett klarare sinne
 • Ökad medvetenhet och självinsikt
 • Minskar reaktivitet och ökar självkontrollen m.m.

Nya grupper startar efterhand, så kika in på min hemsida igen om det inte passar dig just nu!
För dig som inte vill gå i en grupp går det bra att boka en eller flera enskilda sessioner.