MediYoga - Medicinsk Yoga
För dig som vill ha ett verktyg för självläkning på alla nivåer och som vill leva balanserat och medvetet.
Yoga är ett av jordens äldsta system för hälsa, balans och medvetenhet. I Yogan ser man hela människan, med sin fysiska kropp, men också som en multidimensionell energivarelse, där de problem, sjukdomar och krämpor vi får genom livet i grunden handlar om stopp och blockeringar i underliggande energiflöden.
Ordet yoga kan man lite enkelt översätta med : Medvetenhet via fullständig balans mellan kropp,sinne och själ. När vi regelbundet utövar yoga och meditation och utför åtgärder och justeringar på den energimässiga grundnivån minskar och /eller försvinner de symtom som vi upplevde som sjukdom eller besvär.
Kurserna är för dig som vill ha ett verktyg för självläkning på alla nivåer och som vill leva balanserat och medvetet.
Håll utkik efter kommande klasser om du är intresserad! 

Må bra med Meditation
Vill du lära dig att stressa av och hitta ditt inre lugn, men har svårt att regelbundet gå i en klass så är den här webbkursen en bra väg.

Ett självläkningsverktyg

MediYogan är en form av medicinsk yoga och är utvecklad för att vara en terapeutisk yogaform som stimulerar kroppens egen självläkande förmåga. Den verkar på grundläggande nivå och skapar medvetenhet, läkning och balans mellan kropp, sinne och själ. MediYogan är en mjuk meditativ form av yoga och passar alla, oavsett ålder och hälsotillstånd.
Övningarna utförs alltid utifrån individens förmåga och kapacitet och kan utföras sittande på en stol. Alla MediYoga instruktörer/terapeuter har grundläggande medicinsk utbildning, vilket är unikt.
Vid utvecklingen av MediYogan har man har utgått från kundaliniyogan och från hundratals vetenskapliga studier. MediYogan används idag vid rehabilitering av  t.ex. utbrändhet, astma, ryggproblem, hjärt-kärl problem, högt blodtryck, sömnstörningar, ätstörningar, migrän, Parkinson m.fl. Utövande av yoga ger tydliga mätbara effekter på hälsan och väl måendet och forskningen visar tydligt att MediYoga fungerar.

Artiklar från expressen; Medicinsk Yoga kan lindra plågsam värk
                                                     Friskare rygg med yoga
                                                      Mirakelyogan för alla
Klientberättelser

I mina Yogaklasser
 arbetar jag med olika inriktning. Det finns grund och fortsättningsklasser för dig som bara vill ha yogan men också MediYoga+ där vi fördjupar oss lite mer i olika obalanser.
Jag har enskilda (eller med en vän) kurser med olika inriktning t.ex. Binjurar och hormoner, Migrän och Spänningshuvudvärk eller inriktning på meditation och Mindfulness. Du bestämmer själv vilken typ av pass du vill träna eller så börjar vi med ett samtal omkring dina problem/obalanser och anpassar det efter det.

Fokus i MediYogan ligger på Andning och meditation kombinerat med mjuka rörelser.

Medveten andning är ett mycket kraftfullt instrument som berör oss och påverkar hela vår varelse, fysiologiskt, psykologiskt och andligt. Den medvetna andningen skapar lugn och tålamod, är utrensande, motverkar depression, osäkerhet och rädslor m.m.

Meditation ger dig fokuserad stillhet i sinnet och samlar ihop dina splittrade energier. Den renar sinnet och kroppen slappnar av, du blir mindre reaktiv. Intuition och koncentration ökar och ger en större medvetenhet och balans i livet.

Mindfulness kan man översätta med Medveten närvaro. Man lär sig att möta det man blir medveten om med öppenhet, uppmärksamhet och acceptans och tränar sig i att ha kontakt med NUET. I nuet kan man hitta den stillhet som många gånger behövs för att göra kloka val, som i sin tur leder till ökad livskvalitet.

Här är några av effekterna man får av att träna Mediyoga;
 • Minskad stress - ökad stresstålighet
 • Lägre blodtryck
 • Ökad rörlighet
 • Ökad uthållighet
 • Renar blodet och frigör gifter i kroppen
 • Minskad smärta och ömhet
 • Underlättar blodcirkulationen
 • Avspänning i centrala nervsystemet
 • Höjer humöret
 • Ökad intuition och ett klarare sinne
 • Ökad medvetenhet och självinsikt
 • Minskar reaktivitet och ökar självkontrollen m.m.
 
 

YOGA ÄR ATT SKAPA EN KÄRLEKSRELATION TILL SIG SJÄLV - LÄRA KÄNNA SIG SJÄLV PÅ DJUPET!