Blodgrupp B – Nomaden
- Balanserad
- Starkt immunsystem
- Tåligt matsmältningssystem
- Flexibel kostplan
- Tål mjölkprodukter
- Svarar på stress med kreativitet
- Behöver balans mellan fysisk och mental aktivitet
Grupp B kan bäst beskrivas som överkänslig – med speciella och ibland kameleontliknande egenskaper. Grupp B liknar på många sätt grupp 0 och de kan ibland tyckas besläktade.
Födoämnen som får grupp B att öka i vikt är majs, bovete, linser, jordnötter och sesamfrön. Dessa födoämnen har var sitt speciella lektin som påverkar ämnesomsättningen och leder till trötthet, vätskeupptagning och hypoglykemi – blodsockerfall efter måltid. Om grupp B utesluter dessa livsmedel och går in för en B-anpassad kost, kommer blodsockernivåerna att förbli normala efter varje måltid. Vetegluten i sig är inte lika besvärligt för grupp B som för grupp 0, men vete tillsammans med majs, linser, bovete och/eller jordnötter ger samma slutresultat. Den som har grupp B och som vill gå ner i vikt, bör undvika vete.
HÄR ÄR EN SNABB VÄGLEDNING
Födoämnen som gynnar VIKTÖKNING:
MAJS – Hämmar insulinets effektivitet, får ämnesomsättningen att gå långsammare, orsakar glykemi
LINSER – Hämmar korrekt näringsupptagning, hämmar ämnesomsättningen, orsakar glykemi
JORDNÖTTER – hämmar ämnesomsättningen, orsakar glykemi, hämmar leverns funktion
SESAMFRÖ – Hämmar ämnesomsättningen, orsakar glykemi
BOVETE – hämmar matsmältningen, hämmar ämnesomsättningen, orsakar glykemi
VETE – får processerna vid matsmältning och ämnesomsättning att ske långsammare, gör att födan lagras i form av fett och inte förbränns såsom energi, hämmar insulinets effektivitet:
Födoämnen som gynnar VIKTMINSKNING:
GRÖNA GRÖNSAKER, KÖTT, ÄGG / MJÖLKPRODUKTER (LÄTT), LEVER – underlättar effektiv ämnesomsättning
LAKRITSTE – motvekar glykemi