Blodgrupp A – Jordbrukaren
- De första vegetarianerna
- Att skörda det man sått
- Ömtåligt matsmältningssystem
- Tåligt immunsystem
- Anpassad till förhållanden i bofasta samhällen
- Bemästrar stress med lugna aktiviteter
- Håller sig slank genom kost med jordbruksprodukter
Blodgrupp A är den vanligaste blodgruppen i Sverige. Människor med blodgrupp A bör inte äta kött överhuvudtaget men mår bra av fisk och ägg eller vegetarisk kost. Komjölksprodukter bör undvikas. För känsliga människor är det viktigt att födoämnena är så naturliga som möjligt – färska, rena och ekologiskt framställda.
Grupp A har en benägenhet att ådra sig hjärtsjukdomar, cancer och diabetes. Genom att följa kostplanen kan grupp A ladda immunsystemet och hindra sjukdomarna att få fäste.
Kostplanen för grupp A leder helt naturligt till viktminskning. Grupp A blir energisk av proteiner från växtriket, medan mjölkprodukter är svårsmälta för grupp A. De framkallar insulinreaktioner, vilket sänker ämnesomsättningen. Vete kan ingå i kostplanen men i begränsad utsträckning.
Grupp A skall vara uppmärksam på vilka effekter livsmedlen har – välgörande eller hämmande – och utgå ifrån en kost som balanserar hälsobringande födoämnen med grönsaker och spannmål
HÄR ÄR EN SNABB VÄGLEDNING
Födoämnen som gynnar VIKTÖKNING;
KÖTT; svårsmält, lagras som fett, ökar andelen toxiner i matsmältningssystemet
MJÖLKPRODUKTER; hämmar omsättning av näringsämnen
KIDNEYBÖNOR, LIMABÖNOR; inverkar hämmande på enzymer i matsmältningssytemet, sänker ämnesomsättningen
VETE (I ÖVERMÅTT); hämmar insulinets effekt, ger försämrat kaloriutnyttjande
Födoämnen som gynnar VIKTMINSKNING;
VEGETABILISK OLJA: bidrar till effektiv matsmältning
SOJAPROTEIN: bidrar till effektiv matsmältning, omvandlas snabbt till energi
GRÖNSAKER: bidrar till effektiv ämnesomsättning, ökar tarmrörelser
ANANAS: ökar kaloriutnyttjande, ökar tarmrörelserna