Om mig

Jag heter Marianne Backe och är född i Helsingborg. Efter gymnasiet, där jag utbildade mig till undersköterska, började jag arbeta inom vården och har sedan dess arbetat med vård och omhändertagande av människor på olika sätt. När jag fick mitt första barn slutade jag i sjukvården och började efter några år att utbilda mig inom friskvård istället.
Jag har alltid varit nyfiken och intresserat mig för det mänskliga psyket och beteendet och försökt förstå mig själv, andra och livet.
Under en tid av mitt liv mådde jag riktigt dåligt – med mycket oro, rädslor, ångest och nedstämdhet – men förstod inte varför. Jag gick i terapi inom den etablerade vården men fick inte den hjälp jag behövde så jag sökte vidare inom den alternativa världen.


Allt började falla på plats och äntligen kunde jag märka en förändring! Här handlade det inte bara om att prata om problemen utan det krävdes ett inre arbete för att läkas, vilket stämde mycket bättre överens med hur jag ser på livet. Ett nytt hopp och inspiration började gro, orsakerna till mitt mående började klarna och jag kunde påbörja resan till ett helande. Gamla känslomässiga sår löstes upp och läkte och jag kunde bygga upp mig själv på nytt. Det har inte alltid varit en lätt resa, periodvis var det tufft och jobbigt, men jag gav inte upp för jag visste djupt inom mig att jag kunde må riktigt bra och hade rätt att få känna lycka, harmoni och kärlek. Och det har varit värt det….idag mår jag bra för det mesta och har nu bra metoder och verktyg för att hantera dagar och situationer som känns mindre bra.

Jag upptäckte också att jag är en HSP – en högkänslig person -och behöver vara medveten om det för att hålla mig i balans och fortsätta må bra. På min väg har jag provat olika terapiformer för helande, transformation och utveckling och utbildat mig efterhand. De tekniker och verktyg jag känner har gett mig mest använder jag nu i mitt arbete med att hjälpa andra att hitta sig själva igen och må bra.

Jag är inte religiös men jag har en andlig tro. Jag har en tro på att vi är andliga varelser som är här på jorden för att uppleva och utvecklas. Jag tror dessutom på en högre kraft och intelligens- Gud eller vad man väljer att kalla den – som vi alla är en del av och som vi kan lära oss att använda för skapande och helande.