RECEPT

Att ställa om kosten är en stor förändring, speciellt om man vill utesluta födoämnen såsom mjölkprodukter, spannmål och vitt socker. För att det ska gå lite lättare och smidigare är det bra med tillgång till tips och alternativ från människor som har förändrat sin livsstil och idag äter en sund, hälsosam och näringsrik kost.
Våra kroppar är olika och har olika behov, det som är bra för en person passar inte en annan, så därför är det bra med lite vägledning, t.ex. i form av din blodgrupp, men viktigast av allt är att känna in DIN kropp och vad du mår bra av.

Kosten är en del av hur man bygger upp och behåller sin hälsa, får ökad energi och går ner i vikt men det är också viktigt att titta på andra faktorer som stress, bli medveten och släppa taget om begränsande tankar och föreställningar och att  lära sig hantera känslor i livets upp- och ned gångar. Dessutom behöver kroppen motion och röra på sig.
Viktprogram - Den yogiska vägen

Min väg

Jag har själv provat olika kostrekommendationer och stegvis ställt om min kost. Under en 3 månaders period uteslöt jag spannmål, mjölkprodukter, ägg, soja, alkohol, socker, vissa grönsaker och frukter helt och hållet. Idag äter jag en blandkost med mycket grönsaker och frukt, äter inget eller minimalt med ägg, socker, spannmåls- och mjölkprodukter  Jag läser alltid innehållsförteckningen på de matvaror jag köper för att undvika E-ämnen och en massa onödiga tillsatser.  Maten ska vara av bra kvalité så att kroppen får maximal näring och energi.
Visst äter jag en bulle, en tårtbit eller choklad ibland, och när jag är bortbjuden äter jag det som bjuds, men i vardagen försöker jag hålla mig till det som jag vet att min kropp mår bra av. 
När jag äter bra och rätt för min kropp mår jag bra, har mycket mer energi och symtom, såsom klåda och utslag, försvinner helt. Matsmältningen påverkas och magen och tarmarna fungerar som de ska. I Ayurveda är matsmältningen och hur den fungerar det absolut grundläggande när man tar itu med ett hälsoproblem.

När jag själv gjorde min kost omställning sökte jag recept och tips på nätet och i olika kokböcker.
Här är några förslag på hemsidor och bloggar där jag finner inspiration:

Nillas kitchen - Mat utan gluten, mjölk och socker.
Under vårt tak - Paleokost (Stenålderskost).
Baka sockerfritt - Baka utan gluten och socker.
Morotsliv - Kost, Kropp och Hem
Karl Hultén - Hälsa, Paleo, Autoimmun kost
Ulrika Davidsson - Kostrådgivare, Blodgruppskost, GI, Lchf m.m

För dig som vill ställa om kosten eller kontrollera vikten med hjälp av näringspulver är Glucoboss ett bra alternativ. Glucoboss är ett på marknaden relativt nytt, unikt näringspulver från Herba Plus.
Glucoboss verkar för att stabilisera blodsockret och insulinproduktionen. Det ökar fettförbränningen och motverkar därigenom övervikt och fetma.

Glucoboss

Lågkolhydrat - näringspulver för blodsocker, blodtryck och viktreglering. Specialsammansatt produkt med Glucomannan, fiskpeptider, kakao och kanel tillsammans med vitaminer, mineraler och mycket sunt omättat fett från raps.
Finns i smakerna  Cafe latte och Choko Shake   

Innehåller bl.a.

Glucomannan: EU-godkänt för viktreduktion när det intas 1 gram till varje måltid, minst 3 gånger dagligen och tillsammans med lågenergidiet och vatten.
Hydroliserat fiskprotein/fiskpeptider: -Blodsockerreglerande -Reducerar blodtrycket -Vätskedrivande
Kanel: -Stabiliserar blodsockret -Ökar insulinkänsligheten -Påverkar insulinreceptorer -Lägre insulinproduktion -Reducerar insulinresistens -Ökar fettförbränningen.
Kakao-extrakt: -Ökar antioxidantnivåer -Uppiggande -Skapar mättnadskänsla -Motverkar oxidation i blodkärlen.

Allt du behöver göra är att blanda 2 skopor GLUCOBOSS i 2 dl vatten,
kallt eller varmt (max 70ºC) som måltidsersättningar.

Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Kraftigt pendlande blodsocker kan leda till ojämnt humör, trötthet och låg toleransnivå samt övergå i allvarliga sjukdomar.      
Ett balanserat blodtryck är avgörande för att förebygga dagens livsstilssjukdomar och ett stabilt blodsocker är avgörande för att förebygga övervikt, högt blodtryck, diabetes och hjärt/kärlsjukdomar.
Dosering 30 gram (två skopor) 1 till 4 ggr dagligen. 
En burk kostar 439 kr och innehåller 14 portioner.  
Se erbjudande!